Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز شنبه روابط عمومی دانشگاه یزد، ملیحه علی‌مندگاری در سی و دومین نشست کانون تفکر سلامت اجتماعی دانشگاه یزد که با هدف بررسی ابعاد و جنبه‌های مختلف مهاجرت برگزار شد، ادامه داد: حدود ۸۰ درصد مهاجران استان در محدوده سن فعالیت(64 - 15) قرار دارند و طبق ماتریس مهاجرتی، بیش از نیمی از این جمعیت مهاجر وارد شهرستان یزد شده‌اند و پس از آن  شهرستان‌های اردکان، میبد و اشکذر با تفاوت بسیار زیادی از شهرستان یزد به ترتیب رده های دوم تا چهارم را در پذیرش مهاجران استان به خود اختصاص داده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  

مهاجران وارد شده به استان یزد به تفکیک جنسیت و گروه های بزرگ سنی، سرشماری ۱۳۹۵

منبع: محاسبات محقق براساس نتایج سرشماری سال ۱۳۹۵، مرکز آمار ایران

وی ادامه داد: حدود 80 درصد جمعیت مهاجر استان یزد در گروه سنی 64 - 15 ساله و در محدوده سنین کار و فعالیت قرار دارند که متقاضی شغل و درآمد هستند که این حجم بالای مهاجران نیروی کار به استان می تواند زمینه افزایش نسبت بیکاری را در پی داشته باشد.

ظرفیت محدود استان یزد در پذیرش جمعیت مهاجر

 مجتبی ملک افضلی عضو دیگر هیات علمی دانشگاه یزد، با تبیین فقدان اجماع کارشناسان و سازمان‌های بین‌المللی در تعریف جامعی از مهاجرت تصریح کرد: در ایران برای مدیریت پدیده مهاجرت ناگزیر از یک تعریف جامع برای آن هستیم، چراکه بدون این تعریف سیاستگذاری و برنامه ریزی برای آن غیرممکن خواهد بود.   

وی با تاکید بر بررسی و تحلیل معایب و مزایای مهاجرپذیری، تناسب افق پیشرفت و توسعه شهر جهانی یزد در سند جدید آمایش را با سیاست‌های مهاجرتی بر توجه به محدودیت منابع آب استان و ظرفیت محدود استان برای پذیرش جمعیت مهاجر تاکید کرد.

عضو هیات علمی گروه حقوق دانشگاه یزد نیز مهاجرت فرستی نیروهای نخبه و علاقه اندک نخبگان و جوانان تحصیل کرده بومی استان به زندگی در یزد را چالشی خواند که سبب ایجاد مسائلی نظیر کمبود مدیران نخبه و لایق خواهد شد.

 علی اکبر جعفری تصریح کرد: آب محور توسعه است و با انتقال آب به استان صنایع گسترش پیدا کرده و به دنبال آن مهاجرت نیروی کارگر به استان نیز افزایش می یابد که بایستی به این مهم توجه شود.

منوچهر علی نژاد عضو هیات علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه یزد، ذهنیت اجتماعی افراد مهاجر و بومی نسبت به یکدیگر را در ایجاد معضلات اجتماعی مهم ارزیابی کرد و بررسی تعداد، انگیزه و هدف مهاجرت به یزد را ضروری دانست.

راحله سادات حسینی کارشناس دبیرخانه کانون‌های تفکر عنوان کرد: مهاجرفرستی استان مزایایی از جمله وجود مسئولین یزدی در سطح ملی و توجه به استان داشته است و درصدی از توسعه استان یزد نیز به دلیل مهاجرفرستی نیروهای نخبه بوده است.

مهاجرت؛ پدیده ای پیچیده و چندبعدی

 علی روحانی عضو هیات علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه یزد با بیان وجود جمعیت میلیونی مهاجر در ایران، بر پرهیز از ساده سازی پدیده مهاجرت و تامل و واکاوی مفاهیم نظری و عملی مهاجرت تاکید کرد.

شکوه نیک نظر مدیر موسسه افق روشن فردا نیز در این نشست تصریح کرد: یکی از اصولی که می تواند پیامدهای منفی پدیده مهاجرت را کمتر کند، نظارت بر نیازها و حق و حقوق مهاجران و شهروندان شهرهای مهاجرپذیر است.

کاظم شاملو رئیس خبرگزاری جمهوری اسلامی استان یزد توجه به جنبه‌های مثبت مهاجرت به استان از جمله انجام کارهای سخت توسط مهاجران را مهم دانست و مهاجرت را پدیده چندبعدی و پیچیده برشمرد که نیاز به بررسی تخصصی از ابعاد مختلف دارد.

بررسی ابعاد فرهنگی و هویتی مهاجرت در کانون

سید محسن موسوی عضو هیات علمی دانشگاه یزد، شناخت مسئله، مفاهیم، نظریه ها و تعاریف از مهاجرت را در گام اول حیاتی دانست. وی پرداختن به ابعاد فرهنگی و هویتی مهاجرت از یکسو و ابعاد خدماتی و رفاهی مهاجرت از سوی دیگر را پیشنهاد کرد و مهاجرت را بخشی از جریان توسعه یزد برشمرد که برای مدیریت آن نیاز به اجماع در سطح مسئولان کلان استان دارد.

سعید عطار رئیس دبیرخانه کانونهای تفکر دانشگاه یزد نیز تصریح کرد: مسائل فرهنگی در یزد از طرفی باعث تمایل به سکونت در یزد و از طرف دیگر عامل بازدارنده برای سکونت و مهاجرت از یزد است.

حسین افراسیابی دانشیار دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه یزد نیز گفت: مهاجرت پدیده‌ای پیچیده است که ابعاد مختلف حقوقی، سیاسی، اقتصادی، جامعه شناختی و روانشناسی دارد و انجام مطالعه در زمینه نوع نگاه مردم بومی به مهاجران و نوع نگاه و بینش مهاجران به زیست و فرهنگ مردم یزد ضروری است.

 بررسی مهاجرت نیروی کار ساده به یزد، مهاجرفرستی نخبگان، توسعه صنعتی و مهاجرت، مهاجرت اتباع افغانستان به یزد، ابعاد حقوقی و قانونی مهاجرت و مباحث فرهنگی و هویتی مهاجرت به عنوان دستور کار جلسات آتی کانون قرار گرفت.

6014/

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مهاجرت یزد دانشگاه یزد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۸۲۱۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهرداری در مسیر پرکردن خلا‌های سلامت اجتماعی است

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: تلفیق هنر و مفاهیم هنری برای افزایش سطح سواد سلامت جامعه اقدام ارزشمندی است که اداره سلامت شهرداری تهران آن را به شکل مطلوبی در سلامت شهر بوستان لاله اجرا کرده است.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، زهره الهیان، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در حاشیه بازدید از نمایشگاه سلامت شهر که در بوستان لاله برپا شده است، با بیان اینکه پایتخت در هفته سلامت رنگ و بوی سلامتی به‌خود گرفته است اظهار داشت: اجرای بیش از ۱۶۰۰ برنامه سلامت محور در مناطق مختلف تهران و تسهیل در دسترسی مردم به خدمات سلامت محور از اقدامات ارزشمندی است که در این هفته انجام شده است و امیدواریم این روند بیش از گذشته ادامه پیدا کند.

الهیان با یادآوری اینکه نیازمند ارتقای سلامت در همه ابعاد آن در جامعه هستیم، ادامه داد: نباید سلامت را محدود و منحصر به سلامت جسم دانست. متاسفانه وزارت بهداشت سلامت را در این حوزه تعریف می‌کند و ما در مجلس به وزیر بهداشت درباره این موضوع و توجه بیشتر به ابعاد دیگر سلامت تذکر داده و خواستار آن هستیم که برای پیشگیری از بیماری‌ها به موضوع سلامت روان مانند جسم نیز توجه شود.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که رویکرد مجموعه‌مدیریت شهری در سه سال گذشته تا چه اندازه منطبق با نیاز‌های سلامت در ابعاد مختلف آن است، با تاکید بر اینکه شهرداری در حال پرکردن خلا فعالیت‌های مرتبط با سلامت روان شهروندان است گفت: خوشبختانه رویکرد مدیریت شهری و اداره کل سلامت شهرداری تهران در مسیر جبران خلا‌هایی است که در حوزه نشاط اجتماعی و پاسخ به مطالبات بر زمین مانده در حوزه سلامت روان و سلامت اجتماعی است. برگزاری رویداد‌هایی که اکنون‌در قالب سلامت شهر شاهد آن هستیم از جمله تلاش‌هایی است که در این مسیر شاهد آن هستیم.

وی با اشاره به تاکید مقام‌معظم رهبری درباره مردمی کردن امور، موضوع مردمی سازی سلامت و مشارکت مردم در این حوزه را دارای اهمیت دانست و گفت: هر زمان که مردم در موضوعات مختلف وارد صحنه شوند، مقدار اثرگذاری برنامه‌ها در جامعه افزایش می‌یابد. حضور توام با نشاط و شادابی مردم در این نمایشگاه نمونه عینی از مشارکت پذیری مردم در این حوزه است چرا که قادر می‌شوند با ارتقای سطح سواد سلامت خود هم از خویش و هم از دیگران بهتر مراقبت کنند.

دیگر خبرها

  • علی‌عسکری: استقلال گوهری برای هلدینگ خلیج فارس است
  • وقوع مهاجرت معکوس در ۲۰۰ روستای کردستان
  • آغاز فصل سرشماری قرقاول در استان گلستان
  • حجاب و عفاف یکی از ابعاد مهم حیات فرهنگی است
  • آکسیوس: ۶۰۰ دانشجوی حامی فلسطین در آمریکا بازداشت شده‌اند
  • قانون ضد مهاجرتی سوناک عامل هجوم مهاجران به ایرلند
  • شهرداری در مسیر پرکردن خلا‌های سلامت اجتماعی است
  • نجات ده‌ها پناهجو در سواحل مراکش
  • موافقت پادشاه انگلیس با قانون ضد مهاجرتی رواندا
  • کمک ۱۷ میلیون یورویی اتحادیه اروپا به مهاجرین افغانستانی