Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@21:54:15 GMT

دلایل مهاجرت نخبگان از زبان یک نخبه مازندرانی مهاجر

تاریخ انتشار: ۸ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۹۱۳۹۴۶

دلایل مهاجرت نخبگان از زبان یک نخبه مازندرانی مهاجر

ساری - ایرنا - یک جوان نخبه بابلی که هم اکنون دانشجوی دوره دکترای برق دانشگاه کالیفرنیای سن دیه گوی آمریکاست ، ضعف نظام آموزشی ، نبود زیرساخت های لازم و جاذبه های مادی را مهم ترین عوامل مهاجرت نخبگان از کشور دانست .

به گزارش خبرنگار ایرنا ، سینا ملکیان که رتبه دوم کنکور سراسری سال 91 را داشت و دانش آموخته کارشناسی برق دانشگاه صنعتی شریف است ، یکشنبه شب در نشستی با عنوان ' بررسی روند مهاجرت نخبگان ایران ' گفت : نظام آموزشی ایران در فرار نخبگان اثر گذار است و باید روشش را اصلاح کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اعلام این که نظام آموزشی ایران در یک سیستم نخبگان را شناسایی و آماده مهاجرت می کند ، افزود : نظام آموزشی ما از دوران ابتدایی به گونه ای طراحی شده است که نخبگان را شناسایی و با هزینه های فراوان آنان را تا دانشگاه پرورش می دهد اما قادر به جذب این نیروهای نخبه نیست .
او ادامه داد : سیستم آموزشی ایران در حال حاضر به گونه ای عمل می کند که جوانان نخبه را مانند یک میوه رسیده آماده مهاجرت می کند و متاسفانه اراده ای جدی برای اصلاح این روش و حفظ نخبگان وجود ندارد.
ملکیان گفت : در هیچ جای دنیا مدارس خاص وجود ندارد که تیزهوشان و نخبگان را جدا و با صرف هزینه های زیاد آموزشی از بیت المال آنان را آماده کند ولی قادر نباشد به کارشان گرفته و حفظشان کند.
این دانشجوی نخبه مازندرانی افزود : بنده به عنوان رتبه دوم کنکور سراسری سال 91 به همراه 230 دانش آموز نخبه دیگر در رشته برق دانشگاه شریف پذیرفته شدیم ، ولی نیمی از این افراد به کشورهای مختلف به خصوص آمریکا مهاجرت کردند.
وی ادامه داد : اگر ما بتوانیم حتی در مرحله پایانی که دانشجویان ما قصد مهاجرت دارند ، آنان را در کشور نگه داریم یک گام مثبت برداشته ایم ، ولی متاسفانه در حال حاضر این اراده وجود ندارد.
** نبود زیرساخت برای جذب نخبگان
ملکیان نبود زیرساخت برای جذب نخبگان را هم دیگر علت مهاجرت آنان برشمرد و توضیح داد : مهاجرت نخبگان از ایران دلایل زیادی دارد که مد گرایی ، جاذبه های خوب مادی و اشتغال و امکانات آموزشی کشورهای پذیرش کننده نخبگان مهاجر و از سویی دیگر عدم امکانات داخلی و اراده قوی در حفظ نیروهای نخبه در ایران از جمله آنهاست .
وی افزود : به عنوان مثال اگر در هر ورودی 200 دانشجوی نخبه در رشته برق دانشگاه شریف تحصیل کنند ، ولی حتی یک کارخانه تولید موبایل و صنایع مرتبط در کشور وجود نداشته باشد تا این نخبگان را پس از فارغ التحصیلی جذب و مشغول کار کند ، راهی جز مهاجرت برایشان باقی نمی ماند.
این دانش آموخته نخبه دانشگاه شریف گفت : بنده که در آمریکا مشغول تحصیلم ، استادان و دانشجویان ایرانی زیادی را می بینم که اتفاقا بسیار وطن پرست و علاقه مند به کشور خودشان هستند ، اما نبود زیرساخت های صنعتی در کشور و عوامل جانبی دیگر سبب شده است تا مهاجرت کنند .
وی افزود : اگر می توانستیم به خوبی از حضور نخبگان بهره بگیریم ، تردیدی نداشته باشیم که این افراد امروز می توانستند نوسانات بازار ارز و طلا را به خوبی کنترل کنند و این افراد زمینه توسعه کشور را فراهم می کردند.
دانشجوی نخبه بابلی دانشگاه کالیفرنیای سن دیه گو گفت : اگر ما بخواهیم راهکار مناسبی برای جلوگیری از فرار نخبگان در کشور ارائه دهیم باید به لحاظ سیاسی و اداری برای این نخبگان در کشور مشکلی ایجاد نشود و از سوی دیگر سیستم آموزشی ما اصلاح شود و علوم انسانی که در تمام دنیا مدیران خوبی در کشورهای دیگر تربیت می کند ، جدی تر گرفته شود.
وی اضافه کرد : باید امکانات اقناع کننده ای برای نخبگان فراهم شود چرا که حمایت هایی که در حال حاضر بنیاد نخبگان ارائه می کند جذابیت چندانی ندارد و از همه مهم تر این که عزم و اراده جدی باید برای حفظ این نخبگان وجود داشته باشد.
نشست بررسی روند مهاجرت نخبگان ایران به میزبانی و دعوت حزب اتحاد ملت ایران اسلامی در خانه اصلاحات بابل برگزار شد.
در پایان این نشست معلمان سینا ملکیان از وی تجلیل کردند .
7343/1654

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي مهاجرت نخبگان دانشگاه مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۹۱۳۹۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدوین برنامه های مطلوب وزارت علوم برای ماندن نخبگان در کشور

 صبح امروز محمدعلی زلفی‌گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری وارد فرودگاه یاسوج شد و مورد استقبال استاندار کهگیلویه و بویراحمد قرار گرفت.   وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در یاسوج با اشاره به رویکرد دولت سیزدهم برای حمایت از نخبگان، گفت: این دولت برنامه های مطلوبی برای نخبگان تدوین کرده است به گونه ای که نگران آینده شغلی خود نبوده و در کشور بمانند.   محمدعلی زلفی‌گل افزود: در دولت مردمی سیزدهم در خصوص جذب نخبگان کارهای متعددی انجام شده است.   وی ادامه اداد: با همکاری بنیاد ملی نخبگان ذیل معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری آئین نامه جذب نخبگان را به عنوان اعضای هیات علمی بازنگری کرده ایم و از این به بعد نخبگانی را که بنیاد ملی نخبگان معرفی می کند نیاز به شرکت در فراخوان های جذب هیات علمی ندارند.   وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: این افراد به طور مستقیم به دانشگاه ها معرفی می شوند و با توافق نامه منعقد شده با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در سال گذشته هزار و ۳۸۰ نفر از افراد با رتبه های برتر کنکور بورسیه شدند.   زلفی‌گل عنوان کرد: افرادی که در المپیادها شرکت کرده اند و دارای مدال المپیاد هستند اگر در رشته های مرتبط درس بخوانند در آینده به عنوان عضو هیات علمی دانشگاه ها استخدام می شوند.   وی تاکید کرد که بورسیه صنعت برای اولین بار در دولت سیزدهم طراحی شده است و از سال گذشته در دفترچه کنکور آمده است، با اتاق بازرگانی هم نشست هایی برگزار کردیم و تلاش می کنیم که از صنایع مختلف برای بورس کردن دانشجویان رتبه های برتر و جذب نخبگان استفاده کنیم تا نگران آینده شغلی شان نباشند و در کشور بمانند.   زلفی‌گل تاکید کرد: تلاش می کنیم دانشگاه فنی و حرفه ای یک ائتلاف و یا کنسرسیوم اشتغال با صنایع مختلف شکل داده و تکنسین برای آن ها تربیت بکند.   وی گفت: دانشگاه علمی کاربردی هم با رایزنی که با صنایع مختلف داشته است چند هزار نفر را با تضمین اشتغال بر اساس نیاز صنایع مختلف آموزش می دهد.   محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری صبح امروز شنبه (هشتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳) به شهر یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد سفر کرده است.   حضور در دانشگاه یاسوج و افتتاح سردر دانشگاه، زیارت مقبره شهید گمنام، کلنگ‌زنی دومین خوابگاه متاهلی، بازدید از چندین پروژه فعال و در حال ساخت و مصاحبه با شبکه سراسری به صورت زنده از خبر ۱۴ و نشست با اعضای هیات رئیسه دانشگاه یاسوج از برنامه های این سفر است‌.   همچنین نشست آمایش آموزش عالی با حضور امام جمعه، استاندار، رؤسای دانشگاه ها ، نشست با اعضای هیات علمی در قالب جلسه گرامیداشت هفته معلم (استاد) و تجلیل از برگزیدگان و سرآمدان علمی از دیگر برنامه‌های این سفر یک روزه است.   باشگاه خبرنگاران جوان کهگیلویه و بویراحمد یاسوج

دیگر خبرها

  • بیشترین آمار جذب نخبگان در دو ارگان/ اعلام ۳ هزار کد شغلی برای نخبه‌ها
  • بیشترین آمار جذب نخبگان در دو ارگان/اعلام ۳ هزار کد شغلی برای نخبه‌ها
  • ادعای معاون رئیسی درباره مهاجرت ایرانیان | چرا پلیس وارد بحث مهاجرت شد؟
  • تجلیل از نخبگان قرآنی در استان البرز
  • تدوین آئین‌نامه تاسیس و اداره موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی کشور
  • پشیمانم!
  • چرایی ایجاد دفتر «فراجا» در بنیاد ملی نخبگان/۲ بال علم و فتاوری «وعده صادق»
  • وزارت علوم برنامه های مطلوبی برای ماندن نخبگان در کشور تدوین کرده است
  • تدوین برنامه های مطلوب وزارت علوم برای ماندن نخبگان در کشور
  • برگزاری گردهمایی استانی مجموعه‌های نخبه‌پرور یزد و اصفهان